De thema’s

De drie thema’s toegelicht.

Beweging

Wat is er nu mooier dan zwierend over de dansvloer van je eigen flat? Een aantal jaar geleden had de Marnixflat een levendige dansgroep. Wat veel huidige bewoners niet weten, is dat er in die tijd zelfs een speciale dansvloer is gelegd voor de enthousiaste dansers binnen en buiten de flat. Deze dansvloer ligt er nog steeds. Dit is één van de vele voorbeelden van activiteiten die uitnodigen tot sporten en bewegen van de bewoners van de flat. Heel belangrijk voor het soepel houden van gewrichten en om gezond te blijven. De fysiotherapeut in de flat geeft aan een beperkte groep nog wel sportles, en het park om de hoek biedt mooie wandelmogelijkheden. In de flat zelf is geen sportgelegenheid. En al is niet iedereen meer in staat op de loopband te rennen, gewicht te heffen of te dansen, beweging is voor iedereen belangrijk!

Verbinding

Samen pannenkoeken bakken of een borreltje drinken. De aanleiding kan zo simpel zijn, een connectie is zo gelegd. De afgelopen jaren heeft de ‘ontspanningsvereniging’ van de Marnixflat voor de nodige sociale interactie gezorgd door het organiseren van onder andere bingo, thema-avonden en zelfs een dagje weg. Ook in de toekomst is deze sociale interactie nodig om de flat levendig te houden. Naast het fantastische werk van de ‘ontspanningsvereniging’, zijn andere activiteiten nodig om alle bewoners zoveel mogelijk met elkaar in contact te brengen en te houden.

Mobiliteit

De grote stad Rotterdam, Schiedam en Vlaardingen zelf bieden voldoende (culturele) activiteiten en mogelijkheden voor de bewoners van de Marnixflat. Meerdere bewoners maken tevreden gebruik van de Argos mobiel en er zijn verschillende mogelijkheden voor het openbaar vervoer. Daarnaast heeft een aantal bewoners een scootmobiel of elektrische fiets. Tijdens de bewonerslunch werden de beperkte vervoersmogelijkheden in de avond genoemd. Ook was de Argos mobiel niet voor iedereen beschikbaar. Anno 2018 zijn de verschillende mobiliteitsmogelijkheden grenzeloos!